Om naśtent

Kan jag fortsätta använda naśtent när jag är vaken?

Det är i princip inget problem. Du kan dricka medan du använder naśtent. Men undvik att använda den under mer än 10 timmar i sträck. naśtent är ett hjälpmedel som håller andningsvägarna öppna under sömn för att förebygga snarkning och sömnapné. Den förväntas därför användas under sömn. Det är därför önskvärt att den sätts in innan man går och lägger sig.

Gör det ont att sätta in naśtent?

Känslan varierar från person till person. För att säkerställa högsta möjliga komfort och bästa möjliga effekt är röret tillverkat av ett mjukt material. Dessutom är röret täckt med ett glidmedel för att mildra obehag.

Hur ska jag sköta naśtent?

Naśtent är mest effektiv vid blockering av de övre andningsvägarna. Om blockeringen beror på att tungan slappnar av minskar effektiviteten. Den är bäst lämpad för behandling av mild till medelsvår apné.

Finns det en risk att man sväljer naśtent av misstag?

En näsklämma (delen som fästs i nässkiljeväggen) används för att hindra naśtent från att komma ner i svalget eller näshålan under användning. Näsklämman är utformad för att vara större än normala näsborrar, vilket gör det mycket osannolikt att naśtent skulle råka sväljas.

Har CPAP (övertrycksandning) blivit onödigt?

Som en behandlingsmetod mot blockering av luftvägar har CPAP-maskinen och naśtent olika egenskaper, men kan vara kompletterande. Du bör aldrig avbryta behandling med CPAP utan att rådfråga din läkare.

Kräver naśtent några särskilda försiktighetsåtgärder?

Undvik användning vid skadade eller irriterade slemhinnor och se till att du använder en ny naśtent varje dag omedelbart efter att du har öppnat förpackningen.

Vilka egenskaperna har naśtent?

Naśtent är ett medicinskt hjälpmedel för engångsbruk som man själv sätter in. Den är steriliserad och individuellt förpackad. Den är även mycket kompakt och är nästan helt osynlig när den har förts in. naśtent rekommenderas därför för personer som vill vara diskreta och för personer på affärsresor och semester.

Måste jag få min näsa undersökt? (Före inköp / återkommande undersökningar)

Ingen undersökning krävs. När du köper naśtent första gången måste du först avgöra vilken längd som passar just din kropp. Du kan själv göra en enkel mätning med naśtent startkit eller fråga din läkare. Vi rekommenderar dock att du regelbundet gör uppföljningar med din läkare för att verifiera att behandlingen med naśtent är effektiv.

Hur skiljer jag mellan naśtent för höger och vänster näsborre?

Håll upp naśtent med den insmorda änden mot dig och de två hålen nära näsklämman riktade uppåt. Se vilken sida näsklämman sitter på. Om näsklämman sitter på höger sida ska röret föras in i vänster näsborre. Om näsklämman sitter på vänster sida ska röret föras in i höger näsborre.

Täcks naśtent av sjukvårdsförsäkringen?

Kontakta din vårdgivare.

Finns det restriktioner gällande att ta med sig naśtent på flygplan?

Det finns restriktioner gällande kvantitet och innehåll för handbagage. Kontakta relevant flygbolag för mer information.

Kan jag ta med mig naśtent utomlands?

Naśtent är ett medicinskt hjälpmedel som enkelt kan tas med utomlands. I ovanliga fall kan vissa länder ha särskilda regler för medicinska hjälpmedel. Landets ambassad kan kan förse dig med nödvändig information.

Jag ska flytta utomlands. Hur många förpackningar med naśtent kan jag ta med mig?

Naśtent är ett medicinskt hjälpmedel. Begränsningar varierar beroende på resmål. Kontakta ambassaden för det land dit naśtent™ ska fraktas.

Kan naśtent användas efter att ha förvarats i hög temperatur?

Förvara naśtent vid rumstemperatur och undvik direkt solljus för att förhindra försämringar av produkten. Använd inte naśtent om den har förvarats i hög temperatur. För att produkten ska fungera korrekt och vara säker rekommenderar vi att naśtent förvaras under lämpliga förhållanden.

Kan naśtent användas efter att ha frysts ner?

Huvudingrediensen i glidmedlet är vatten som kan frysa om naśtent förvaras vid låga temperaturer (under fryspunkten). För säkerhets skull ska man inte använda Naśtent som har frysts ner, även om den har avfrostats på naturlig väg och det inte finns några synliga problem.

Hur ska jag förvara oanvänd naśtent?

Förvara naśtent vid rumstemperatur och undvik direkt solljus. Använd inte efter det bästföredatum som står på förpackningen eftersom produkten då kan vara skadad.

Om produkten

Vad betyder siffran som är tryckt på förpackningen? Till exempel ”No./Nr. 18”.

Siffran är en produktreferens. Varje naśtent har olika referensnummer beroende på längd och modell (för höger eller vänster näsborre samt längd). Se till att beställa det referensnummer som passar din kropp.

Vad ska jag göra om jag inte kan skilja på höger och vänster rör?

Håll upp naśtent med den insmorda änden mot dig och de två hålen nära näsklämman riktade uppåt. Om näsklämman sitter på vänster sida ska röret föras in i höger näsborre. Om näsklämman sitter på höger sida ska röret föras in i vänster näsborre. Dessutom är texten ”R/right/höger” och ”L/left/vänster” tryckt på förpackningen.

Jag får inte naśtent att sitta bra. Vad ska jag göra?

Håll upp naśtent med den insmorda änden mot dig och de två hålen nära näsklämman riktade uppåt. Om näsklämman sitter på vänster sida om röret ska röret föras in i höger näsborre. Om näsklämman sitter på höger sida ska röret föras in i vänster näsborre. Dessutom är texten ”R/right/höger” och ”L/left/vänster” tryckt på förpackningen.

Logotypen ”Seven Dreamers” syns på naśtent, kan den skada slemhinnan?

Logotypen ”Seven Dreamers” är graverad på insidan av röret. Den påverkar därför inte produktens effektivitet och kommer inte i direkt kontakt med slemhinnan.

Var tillverkas naśtent?

naśtent är utformad i Japan och tillverkas i enlighet med högsta hygien- och säkerhetsstandarder i vår samarbetspartners fabrik i Kina.

Sopsortering: var ska jag slänga min naśtent?

Förpackningen och den individuella påsen kan slängas i hushållsavfall, och naśtent kan sorteras som plastförpackning.

Kan jag beställa en specialtillverkad naśtent?

Vi tar inte emot beställningar på skräddarsydda modeller, men vi erbjuder åtta olika längder som passar alla kroppar.

Var finns partinumret tryckt?

Partinumret är tryckt för din säkerhet och för spårbarhetens skull. Numret står tryckt på förpackningen och på den individuella påsen.

Angående märkningen

Que signifie "dispositif à usage unique” ou “jetable” ?

Det betyder att naśtent är en engångsartikel och bör kasseras efter en användning. Använd naśtent omedelbart efter att förpackningen öppnats och låt den inte ligga framme alltför länge.

Kan jag använda naśtent när jag tar en tupplur?

Självklart. Du kan använda naśtent vid varje sömntillfälle.

Kan jag använda naśtent tillsammans med en CPAP-maskin även om jag bara använder den då och då?

Ja, du kan använda naśtent tillsammans med en CPAP-maskin.

Jag har en allergi. Kan jag använda naśtent ändå?

Vissa patienter med allergier kan inte använda naśtent. Kontakta din läkare för mer information.

Jag har ont i halsen eller näsan. Kan jag använda naśtent ändå?

Om du har en näs- eller halsåkomma ska du först rådfråga din läkare.

Kan barn använda naśtent?

Naśtent är avsedd för personer över 18 års ålder och därför ska barn inte använda den.

Kan jag ge min naśtent till en vän eller familjemedlem som aldrig använt den förut?

Din naśtent är avsedd just för dig. Storleken är anpassad efter varje enskild patient. Den kommer därför att vara mindre effektiv eller olämplig om den används av en annan person. Använd inte heller en redan använd naśtent då det finns en risk för att den är infekterad av virus eller bakterier.

Måste jag tvätta naśtent efter att jag tagit ut den ur aluminiumförpackningen?

naśtent ska inte tvättas eftersom den är steriliserad och insmord med glidmedel för smärtfri insättning och optimal användning.

Hur länge kan jag ha naśtent införd i näsan?

Du kan ha naśtent införd i upp till 10 timmar per dag (eller natt).

Kan jag äta efter att ha satt in naśtent?

Vi rekommenderar att du undviker att äta efter att ha du har satt in naśtent eftersom matrester kan fastna på den, vilket minskar dess effektivitet. Däremot kan du dricka t.ex. vatten eller te utan problem efter att ha satt in naśtent.

Vid problem

Det gör ont när jag sätter in naśtent. Är det normalt?

Ett smärre obehag är normalt. Om du däremot känner smärta kan du ha ett sår eller en inflammation i näshålans slemhinna. Använd i så fall inte naśtent och rådfråga din läkare.

Glidmedlet är irriterande. Är det normalt?

Ett smärre obehag är normalt. Om du däremot känner smärta kan du ha ett sår eller en inflammation i näshålans slemhinna. Använd i så fall inte naśtent och rådfråga din läkare.

Vad ska jag göra om det är svårt att dra ut naśtent?

Dra långsamt och försiktigt utan att ta i för mycket. Om du ändå känner svår smärta eller stort obehag, dra då inte för hårt utan rådfråga din läkare.

naśtent har vridit sig i förpackningen. Kan jag använda den ändå?

naśtent är utformad för att inte vrida sig i förpackningen, och bör normalt återfå sin ursprungliga form efter att den har tagits ut ur sin förpackning. Men om detta inte händer eller om du märker något onormalt eller om naśtent är skadad ska du inte använda den utan kontakta din leverantör.

Hur ska jag öppna förpackningen?

Öppna förpackningen i den ordning som står ovan. På så sätt får du inte glidmedel på händerna.

Vad ska jag göra om min naśtent är skadad?

Använd den inte då det kan få oönskade effekter. Kontakta din leverantör.

Vad ska jag göra om ett barn sväljer naśtent av misstag?

Kontakta omedelbart din läkare.